Varför döma ?

Ibland kan man verkligen undra hur människor tänker om varandra. Hur lätt är det inte att döma ut någon för hur han eller hon ser ut. Ett beteende väcker mycket känslor hos oss tror jag. Bra eller dåliga känslor. Alla har vi ett ansvar för att inte bete oss hur som helst och man kan ibland tappa tålamodet på människor och det är helt OK. Man får inte heller kränka en anna individ eller såra genom sitt beteende. Men alla har vi ett bage med oss fyllda med olika innehåll. Det just detta innehåll som gör att vi är den vi är och för att kunna göra en bedömning utan att ta in helheten i beaktan gör mig både ledsen och arg. Vem är du att döma en människa?

 ibland får man nog gå lite till sig själv och tänka en gång extra.  (Detta behöver även jag göra). Förr var jag super snabb på att döma människor, jag tyckte mig ha ganska höga värderingar och moral. Men det har jag inte idag och slutat att döma ut andra för snabbt, dels för jag kom till insikt att jag är inte bättre än någon annan och det behövs inte så mycket press utifrån för att upptäcka det. idag har jag en helt annan referens ram att utgå ifrån och det är jag tacksam för. Genom perioder av svårigheter blir man tvungen omvandla mycket av ens värderingar och grunder. Inte alla men en del och genom det växer man. Jag menar inte att man ska tycka om alla det går inte, men kanske tänka på att det finns en del som vi inte vet om i den människans historia som vi är på väg att döma....

Sommarkänsla





Nu så är sommaren i full gång på alla håll och kanter. Men i år känner jag ingen stress över vad som ska göras och hinnas med. Finner det underbart att bara kunna ta en dag i sänder och att njuta av det som är gott. Jobbar natt så lite seg är man nog. Men visst finns det en viss mystik kring gyllene sommarnätter,  den njutbara känslan av att det inte blir riktigt mörkt och att man aldrig vill lägga sig Dofterna av sommarblomster och dess färger ger en viss lycka inombords av att sommaren faktiskt äntligen är här! Min lovprisning till havet har jag skrivit om förr men det är oslagbart. Grillning och ett glas vin med vännerna, eller små dax utflykter är väl så trevligt.. Allt detta ger den där sommarkänslan som man så ivrrigt letar efter under vinterhalvåret! jag andas in allt och hoppas mig spara mina upplevelser..

För några veckor sedan fick jag vara med på en modeplåtning. Lite chokad blev jag allt när det blev en hel omslag bild. Det är blandade känslor som ser sig själv, men nog är jag lite stolt ändå.. Så här blev resultatet.


RSS 2.0